Provningsresultat

Resultatet från ölprovningen den 3 mars

Så har det varit ölprovning igen. Årets andra var liksom den första väldigt välbesökt. Hela 38 öldrickare närvarade i lokalen på Egilsgatan. Riktigt kul med en sån uppslutning igen.

Första intryck var att kvällens fyra öl var av utseendetypen ljusare bärnsten. Två var aningen mörkare i jämförelse med de andra.  Det såg ut att ha varit ganska gott om skum vid upphällandet då det fanns tydliga spår kvar i glasen när glasen väl hamnade på bordet. Under god stämning började själva avsmakandet och det var inte alltför svårt att ana att det denna gång handlade om ale eller överjäst öl som det så fint heter. Men där efter var det inte helt lätt för deltagarna att komma på kvällens öltema. Det kom ett par relevanta förslag på lite av varje. Tillslut ringades temat in som någon typ av IPA-relaterat (india pale ale) vilket blev preciserat till IPA WORLD WIDE. Ett intressant och smakrikt temat. När väl temat var etablerat tog det inte så lång tid att ringa in de fyra ölen för kvällen. Lite oväntat kanske visade sig ölet i glas tre orsaka mest problem.

Här kommer så resultatet:

TEMA: IPA world wide

SB # Namn Glas Placering Poäng Omdöme
1509 Epic Armageddon IPA, 6.7% 1 1 126 4.45
1501 Ska Brewings Modus Hoperandi India Pale Ale, 6.8% 2 2 116  4.39
1515 BrewDogs Punk IPA, 5.6% 3 4 67  3.53
1463     S:t Eriks IPA, 5.3% 4 3 71   3.66

Det visade sig snart att vinnaren skulle finnas bland de två första ölglasen. Efter en ganska jämn kamp stod så tillslut det tydligt humlerika och välsmakande ölet Armageddon IPA från det nya zeeländska bryggeriet Epic som vinnare. Stora gratulationer! Vid sidan om resultatet diskuterade många av de närvarande hur förvånande blek den populära Punk IPA kändes i detta sällskap. Vilket även speglades av resultaten där den hamnade på en 4:e plats. Hur som helst en kul provning med många besökare. Stort tack till kvällens arrangörer Janne S och Micke S.

Nästa provning äger rum torsdagen den 31:e mars men innan dess blir det ju en spännande utflykt till Roslagen och Skebo Bruksbryggeri lördagen den 12:e mars. Missa inte detta!.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s