Bryggeribesök

Våravslutningen i Stockholm den 8 juni

Vårens sista samling och tillika avslutning är nu avklarad. Denna gång blev det en sista minuten lösning eftersom det planerade besöket till Stallhagen fick ställas in för att de inte behagade återkomma till oss trots upprepade kontaktförsök. Nåväl det visade sig bli en lyckad tripp till huvudstaden istället. Vi var ett gäng medlemmar med ett par gäster som mötte upp vid Stockholmståget under lördagsförmiddagen.

Efter en trevlig tågresa beslutades det att vi skulle försöka ta en titt på den nyöppnade BrewDog Bar Stockholm. Men på vägen dit svängde vi in för att ta en första öl på Bishops Arms Vasagatan.

Efter ett par smaskiga introduktionsöl för dagen tog vi en rask promenad mot BrewDog Bar Stockholm för att inta atmosfär och ett par goda öl. Utöver ett gäng av BrewDogs egna bryggder fanns det en del trevlig gästöl från till exempel mycket intressanta svenska microbryggeriet Beerbliotek men även en väldigt spännande och åsiktsdelande berliner weisse från ett samarbete med brittiska Brodie’s.

Våravslutningen 2013 a

Efter ett längre häng blev det så dags för uppbrott och församlingen skingrades något för att hitta någonstans att inta en bit föda. Några var även tvungna att ta tåget tillbaka till Uppsala på grund av andra åtaganden.

Större delen av skaran återförenades dock lite senare på eftermiddagen vid det ursprungliga målet Monk’s Café. Men istället för det ursprungliga målet Monk’s Porter House fick det bli den nyligen återöppnade Monk’s American Bar på Sveavägen för att kolla in utbud och stämning. Där dracks det amerikansk öl för hela slanten med drycker från Hawaii till New York.

Det visade sig att det skulle bli ytterligare ett depåstopp innan tåget fraktade kvarvarande Gambrinusar hem till Uppsala. Sista stoppet blev på Akkurat vilken måste anses vara en av Sveriges toppställen för ölintresserade. Här dracks det allt från specialsurisar från Cantillon, självrunnet svenskt till amerikanska imperial stouts.

Våravslutningen 2013 b

På tåget hem kunde de kvarvarande vakna medlemmarna inte annat än komma överens om att det varit en mycket lyckad avslutning trots allt med en hel del spännande öl och ölsamtal. Nu är det bara att njuta av sommarölen och klura ut vilka öl man skulle vilja ha med till SM-provningen som drar igång höstens aktiviteter torsdagen den 29 augusti.

Ha en varm och solig ölsommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s