Information / Protokoll

Lite kort från årsmötet

Tidigare ikväll hade vi vårt årliga stadgeenliga utlysta årsmöte för Ölsällskapet Gambrinus.

Som brukligt är började det hela med att vi förklarade mötet öppnat och efter det gick vi rätt raskt igenom de vanliga formaliteterna. Vi klubbade igenom dagordningen och genomförde mötesvalen. Ann och Marcus blev utsedda till justerare tillika rösträknare vid eventuell röstning. Mötesordförande blev den sittande Sören och till sekreterare valdes Björn.

Sören drog igenom en verksamhets/årsberättelse för 2013 där vi bl a det nämnde att vi haft fyra styrelsemöten, ett mycket uppskattat besök på Belgoträffen 2013, välfylld påskölsprovning, bussresa till hembryggar-SM i Eskilstuna, våravslutning  i Stockholms ölkrogssväng, SM-provning med Train Station, Pang Pang och Poppels som vinnare, det årliga besöket på ölfestivalen i Nacka Strand, välbesökt bussresa till SMÖF och den mest heltäckande julölsprovningen hittills vad gäller antalet svenska julöl som var tvunget att föregås av två kval för att hålla antalet nere under själva finalprovningen .

Bosse drog en kortare presentation av ekonomin vilken är fortsatt bra. Plusresultat för 2013. Revisonsberättelse, godkännande av resultat och balansräkning samt fråga om ansvarsfrihet för styrelsen bordlades tills nästa träff eftersom revisor Janne tyvärr inte kunde närvara.

Vad gäller styrelsen omvalde de närvarande samtliga sittande ledamöter samt revisorn.

Vidare beslutade vi om inga förändringar i medlemsavgift eller provningskostnad och inte heller något tak på antalet medlemmar i föreningen.

Vi fortsätter med samma regler för bokning till populära resor och arrangemang där antalet är begränsat, d v s medlemmar förtur första bokningsveckan och först andra veckan om platser finns kvar kan gäster bokas/börja räknas.

Inga motioner hade inkommit.

En kortare information om idéer för framtida aktiviteter presenterades. Kort om Belgoträffen och bland annat nämndes planer på ett återbesök till Oppigårds Bryggeri som våravslutning samt att vi etablerat viss kontakt med relativt nystartade svenska småbryggerier för eventuella besök. Finns även tankar om att köra någon typ av dubbel-bryggeri-resa. Gemensam tågresa till SM i hembryggd öl planeras och som vanligt buss till SBWF 2014. Idéer om ett besök på Nya Carnegiebryggeriet luftades också.

Inga övriga frågor annat än det gamla vanliga snacket kring hemsidan och vad vi vill ha ut av den. Som vanligt tar hemsidan gärna emot texter och annat som man vill ska synas där. Om man tycker det händer för lite skriv ihop något och skicka in.

Tillslut avslutades mötet och efterföljande ölprovning kunde dras igång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s