Provningsresultat

Resultatet från julölsprovningen den 21 november

Här kommer listan över Sveriges bästa julöl/vinteröl!

Upplägget har varit likadant som de senaste åren. Eftersom det idag finns så väldigt mycket svenska julöl och vinteröl har vi återigen nyttjat oss av en kvalprovning innan de slutgiltiga 35 finalölen kunde utses. I år kan man via Systembolaget införskaffa sig drygt 150 olika svenskproducerade julöl och vinteröl! En rätt extrem mängd att prova vid samma tillfälle och smått omöjligt för alla medlemmar att i blindo testa sig igenom under en eftermiddag.

Julölsprovningen 2020-01

Kvalprovningarna har utförts av Ölsällskapet Gambrinus styrelse (åtta personer) och har gått till på ungefär samma sätt som finalprovningen. D v s helt blint och utan att veta vilka öl som provas förrän all röstning är avslutad. Alla svenska julöl som släpptes i november testades förutom de direktkvalificerad från året innan (vilket i år var 10 stycken). Detta torde således vara det mest omfattande jul- och vinterölstestet i Sverige som dessutom sker helt blint och där slutomröstningen görs av så många personer.Julöplsprovning 2020-02

Nu åter till själva provningen som flöt på fint och engagerat. Det tog ett par timmar men efter en som vanligt lyckad och uppskattad eftermiddag hos O’Connor’s, Uppsala kunde vi slutligen rangordna årets 34 bästa svenska julöl/vinteröl av de från början runt 145 stycken. Bra jobbat alla ölsmakar som var på plats och röstade.

Här kommer listan från den årets julölsprovning med placering och poäng nedifrån och upp på de topp 34 ölen.

Julölsprovningen 2020-04

En fin och säkert mycket intressant lista inför stundande högtid. Tack till alla som hjälpte till med allt inför denna stora och mycket uppskattade provning.

GOD JULÖL OCH GOTT NYTT ÖLÅR!

Vi ses igen i början av nästa år!

Lämna en kommentar